Novice

Steklena embalaža in ravno steklo

  • 14.8.2019 8:21:00
  • Nazaj

Stekleno embalažo odložite v zabojnik z napisom STEKLO. Vanj je dovoljeno odlagati samo steklenice, kozarce in stekleno embalažo. Ta mora biti prazna. Pokrovčke in zamaške morate odstraniti.

Stekleno embalažo, zbrano na ekoloških otokih oz. v zbiralnicah in v Zbirnem centru Vrhnika, oddajamo prevzemniku, ki je pogodbeni prevzemnik  družb za ravnanje z odpadno embalažo. Vse zbrane količine oddajamo brezplačno, tako, kot je to določilo Ministrstvo za okolje in prostor.

Opomba: Steklena embalaža ne sme biti pomešana z drugimi vrstami stekla. V zabojnik za steklo je prepovedano odlagati okensko, avtomobilsko in drugo ravno steklo, ogledala, kristalno in ekransko steklo, steklo svetil (steklo neonskih, halogenskih in žarilnih žarnic, steklene senčnike svetil), pleksisteklo, karbonsko steklo in druge vrste stekla iz umetnih mas, laboratorijsko in drugo ognjevarno steklo, keramiko … Te vrste stekla odložite po navodilu sprejemalca odpadkov na Zbirnem centru Vrhnika.

Ravno steklo so: okenska in vratna stekla, steklo akvarijev in drugo ravno steklo. Zbiramo ga v 5-kubičnem zabojniku v Zbirnem centru Vrhnika.

 

Share

Kontakt

Javno podjetje komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

T: 01 750 29 50
F: 01 750 29 51
E: info@kpv.si