Novice

Posodobitev načina obračuna popustov - KOKO

  • 9. 08. 2016 15:12:00
  • Nazaj

Na podlagi proučitve obdobnih rezultatov akcije KOKO in rednega letnega preverjanja skladnosti metodologije oblikovanja cen glede na določbe veljavne zakonodaje s tega področja, smo v zadnjem času natančneje definirali in delno korigirali način določitve mesečnega limita za koriščenje popustov iz akcije KOKO. Ob omenjeni presoji smo se tako odločili, da bo bolj pregledno in skladnejše z zakonodajo, če za stroške, povezane s popusti za akcijo KOKO, ne bremenimo cene za bio odpadke. Popuste namreč pridobivate s tem, ko pripeljete ločene frakcije na naš zbirni center – stroške povezane s tem pa smo dolžni vključiti v cene za zbiranje mešanih komunalnih odpadkov.

Vrednost popusta, ki ga pridobite s kilogramom pripeljanih odpadkov ostaja enaka in znaša 0,10 €/kg. Spreminja se le določitev zgornje meje vrednosti popusta, ki ga lahko koristite v obdobju enega obračunskega meseca – po novem je to zaračunan znesek storitev ravnanja z odpadki brez zaračunanega zneska za BIO odpadke. S temi posodobitvami je način obračuna popusta iz akcije KOKO enakopravnejši, pravičnejši do vseh uporabnikov, saj ne diskriminira tistih uporabnikov, ki so se odločili za lastno kompostiranje (in jim storitev zbiranja bio odpadkov ne zaračunavamo) – od sedaj imajo enak zgornji limit za koriščenje popusta kot uporabnik, ki odlaga odpadke v zelen zabojnik. To je skladno z našimi usmeritvami oziroma strategijami pri vzpodbujanju domačega kompostiranja.

Naj se ob tem zahvalimo vsem, ki se udeležujete te akcije, v upanju, da vam spremenjeni način obračuna ne bo ovira za sodelovanje v tej pobudi tudi v prihodnje.

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si