Novice

Prihaja veseli december na Vrhniko

  • 25. 11. 2016 15:07:00
  • Nazaj

Letos bo tudi Vrhnika vstopila v veseli december z javnim prižiganjem prazničnih luči in sicer v petek, 2.12, ob 17. uri na Sodnijskem trgu na Vrhniki. Pred tem bodo imeli program otroci iz OŠ Ivana Cankarja ter big band Glasbene šole Vrhnika. Prižig luči bo pospremil nastop ognjenega mojstra Hatane.

Hkrati bo na trgu potekal smučarski in Miklavžev sejem, prav tako pa tudi naslednji dan, torej v soboto, 3.12. 2016. Oba dneva bo dišalo tudi po slastnih palačinkah, ki jih bodo pekli vrhniški skavti. Medtem, ko bodo odrasli nakupovali ali si ogledovali sejemsko ponudbo, bo najmlajše v soboto dopoldne zabaval Maček Muri. Isti dan bo potekala tudi akcija Ta veseli dan kulture, ko bodo obiskovalci od 10-18. ure lahko brezplačno vstopili v Cankarjevo spominsko hišo in v novo odprto Doživljajsko razstavišče Ljubljanice.

V ponedeljek, 5.12., bo prišel med nas že prvi dobri mož, Miklavž. Tudi letos bo organizirana priljubljena družinska prireditev Pohod otrok z baklami na Sveto Trojico, ko bo otroke pred cerkvijo pričakata predstava za otroke in pa čisto pravi Miklavž ;))) Bakle so že v predprodaji v TIC Vrhnika, na voljo pa bodo tudi pri cerkvi sv. Lenarta na dan prireditve.

Prazničen program se bo nadaljeval skozi ves december s številnimi koncerti in nastopi v Cankarjevem domu. Prireditve na prostem pa se bodo nadaljevale na soboto, 17.12., ko bo organiziran božično-novoletni sejem in dosegle vrhunec na silvestrovo. Na najdaljšo noč v letu bodo najprej na vrsto prišli otroci, za katere bo prvič na Vrhniki organizirano otroško silvestrovanje s Čarovnikom Gregom. Otroci bodo z njim peli, plesali, šteli, telovadili, cepetali, plavali, čarali in se učili čarobnih besed. In skupaj dočakali »polnoč« z vsem, kar sodi zraven… Otroškemu dogajanju bo sledilo silvestrovanje za odrasle s kraško-goriško skupino Zvita Feltna, ki kljub mladosti letos praznuje 10-letnico delovanja. Z energičnim nastopom in pravim izborom glasbe vedno poskrbijo, da je zabava prava in da publika ne ostane ravnodušna. Za sebe pravijo, da so žurerji, ki jim ni para - o tem se prepričajte sami. Tokrat bo silvestrsko dogajanje potekalo v Športnem parku Vrhnika, pod pokritim šotorom.

 

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si