Novice

Ravnanje z vodo v poletnih mesecih

  • 14. 04. 2017 10:42:00
  • Nazaj
Pred vročimi poletnimi meseci in ob morebitnih vročinskih valovih, ki nas lahko presenetijo, vas, drage občanke in občani pozivamo, da še toliko bolj uživate vodo iz vodovoda. Dokler je voda iz naših vodnih virov še neoporečna, moramo to izkoristiti. Odrasel človek potrebuje v povprečju od dva do tri litre vode na dan. Še toliko bolj pa moramo biti pozorni na morebitno dehidracijo najmlajših družinskih članov, ki ob vročih dneh potrebujejo posebej veliko vode. Seveda ne smemo pozabiti tudi na domače živali.
Teža otroka Količina vode
do 10 kg 100 ml vode/kg
od 10 kg–20 kg 50 ml vode/kg
od 20 kg–30 kg 20 ml/kg
od 30 kg naprej 2 litra vode dnevno
 
Če se odpravljamo na pot, lahko v termovko natočimo hladno vodo iz pipe kar doma; hladna bo ostala ves dan in nas prijetno odžejala, ko jo bomo potrebovali.
 
Ne smemo pa pozabiti tudi na zalivanje vrtov in rož: te je najbolje zalivati zgodaj zjutraj, ko je hlapenje vode upočasnjeno. Zalivanje lahko opravimo tudi zvečer, vendar prihaja potem lahko do okužb s škodljivimi glivami in bakterijami, ker se listi, če jih zmočimo, čez noč ne posušijo.
 
Water for life
 
Na vas, drage občanke in občani, pa se obračamo tudi kot izvajalci obvezne gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo. Naše storitve pokrivamo s ceno, ki jo plačujemo uporabniki. Ker smo v preteklosti že opazili, da se v poletnih mesecih poveča tudi količina načrpane vode na račun nedovoljenih odvzemov iz javnega vodovodnega omrežja, vas prosimo, da nas ob morebitni zlorabi oziroma kakršni koli nenavadni dejavnosti, ki bi lahko kazala na nedovoljen odvzem pitne vode, o tem takoj obvestite. Posledica nedovoljenih odvzemov so seveda višji stroški javne službe; ti pa bremenijo vse uporabnike, ki vodo točimo legalno. Da bi bilo tega čim manj, bomo tudi sami v prihodnje izvajali pogostejše nadzore in odčitavanje vodomerov in tako še poostrili nadzor nad nedovoljenimi odvzemi vode iz hidrantnega omrežja.
Svoja opažanja nam lahko sporočate na:
- našo spletno stran www.kpv.si,
- telefonsko številko informacijske pisarne 01/750-29-70
- ali na dežurni mobilni telefon 041364681.

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si