DEPO

Depo je razvojni projekt, ki se izvaja v JP KPV d.o.o. Deluje v sklopu strategije Zero waste, h kateri so pristopile občine ustanoviteljice Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika leta 2014 in ga tudi finančno podpirajo pri njegovem delovanju.

 

Temeljna ideja pri začetku razvoja DEPO-ja je bila nadgradnja klasičnega centra ponovne uporabe z dodatnimi aktivnostmi, ki prinašajo večjo dodano vrednost. 

Trgovino Depo, trgovino z rabljenimi in preoblikovanimi predmeti, najdete v centru Vrhnike, Cankarjev trg 6 a, 1360 Vrhnika (bivša blagovnica oz. trgovina Monday).

 

Delovni čas trgovine:

•    ponedeljek, zaprto

•    ob torkih od 10. do 18. ure

•    ob sredah od 14. do 18. ure

•    ob četrtkih od 10. do 18. ure

•    ob petkih od 9. do 12. ure

•    ob sobotah od 9 do 12. 30 ure. 


V okviru projekta DEPO si prizadevamo ponujati stvari in storitve, ki jih potrebujejo naši občani.

Ozaveščanje na področjih povezanih s trajnostnim razvojem se mora dotakniti vsakega občana in tako vpliva na razvojno strategijo občine. Ta zaradi tega postaja še bolj ekološka, s čimer se izboljšujejo pogoji za bivanje občanov. Z ozaveščanjem se vpliva tudi na potrošniško miselnost. Ker so rabljeni predmeti običajno cenejši, z nakupi v sklopu ponovne uporabe občani prihranijo denar.

 

Prva naprava v Sloveniji za točenje ekoloških čistil s povratno embalažo.

Točilna naprava za točenje ekoloških čistil v povratno embalažo se nahaja v trgovini Depo na Vrhniki in je prva tovrstna naprava v Sloveniji. Kupci si lahko v povratno embalažo natočijo osem različnih, ekološko pridelanih čistil. Uporaba takšnih čistil je koristna za naše zdravje in nujna za ohranjanje okolja. Vsa čistila so narejena iz 100 % naravnih rastlinskih surovin, ki so biološko razgradljive. Glavni dobavitelj čistil je slovensko družinsko podjetje Sivček iz Divače, na voljo pa so tudi čistila nemškega podjetja Sonett, ki je trajnostno naravnano in znano po svojih odličnih ekoloških čistilih.


Kontakt

M: 041 370 998 (vodja)

M: 041 777 385, 051 200 981 (trgovina)

E: depo@kpv.si