Novice

Obvestilo za odjemalce zemeljskega plina

  • 5. 10. 2018 08:47:00
  • Nazaj

Spoštovani odjemalci zemeljskega plina,

kot ste že bili obveščeni, je s 1. 10. 2018 tudi v Sloveniji uveljavljen enoten evropski sistem določanja obračunskih količin zemeljskega plina. Skladno s tem je bilo treba v mesecu septembru popisati vsa števčna stanja oziroma določiti začetno stanje merilnih naprav ob prehodu na novo ureditev. Na objektih, kjer stanj nismo mogli pridobiti, smo ga zato administrativno določili – glede na profil porabe zemeljskega plina v preteklem obdobju.

Bistvene spremembe nove ureditve so naslednje:

porabo je treba obračunati za celotni mesec. Če datum odčitka ni zadnji dan v mesecu, se s pomočjo predpisane metodologije prek aplikacije pripravljavca prognoz (Plinovodov d.o.o.) za dneve od odčitka do konca meseca prišteje še ocenjena poraba. Ocena bo izhajala iz vaše pretekle porabe, z upoštevanjem profila odjema.

Zato je zelo pomembno, da sporočate realna števčna stanja, redno oziroma zadnje dni v mesecu. Prav tako je pomembno, da sporočate spremembe, ki vplivajo na določitev profila odjema. Torej, če spreminjate vrsto rabe (ogrevanje objekta, ogrevanje sanitarne vode, …) ali prenehate trajno (začasno) uporabljati kurilno napravo. Takšne spremembe sporočite vnaprej, pred mesecem spremembe, sicer vam bo dodeljena prognozirana poraba plina, dejanske rabe pa ne bo.

 

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si