Novice

Razstava izdelkov DEPO v prostorih MOP

  • 20. 10. 2021 07:24:00
  • Nazaj

Mag. Andrej Vizjak, minister za okolje in prostor je v prostorih ministrstva odprl razstavo izdelkov ponovne uporabe, ki so nastali v okviru razvojnega projekta DEPO našega komunalnega podjetja. V preddverju zgradbe MOP na Dunajski 48 bodo do 22. oktobra med drugim na ogled prenovljeno kolo za pripravo smutijev, obnovljeni kavč, nahrbtniki in torbice iz avtomobilskih zračnih blazin in varnostnih pasov ter drugi izdelki.

Minister mag. Vizjak je ob odprtju razstave poudaril, da so izdelki na razstavi primeri dobre prakse, kako odpadkom vdahniti novo vrednost in kako z oblikovanjem in inovativnostjo proizvesti nove izdelke. Tovrstni primeri dobre prakse so po njegovih besedah prava pot v prizadevanjih za zmanjšanje količine odpadkov.

Minister je dejal, da si moramo kot družba prizadevati, da odpadki sploh ne nastanejo, zato je v novem zakonu o varstvu okolja (ZVO-2), ki bo predvidoma prihodnji teden sprejet na vladi, temu namenjene veliko pozornosti. V obrnjeni piramidi ravnanja z odpadki sta na vrhu ravno preprečevanje odpadkov in ponovna uporaba.

Na otvoritvi razstave so bili prisotni tudi predstavniki Občine Vrhnika in seveda tudi predstavniki našega podjetja.

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si