Novice

Ekološki otoki oz. zbiralnice

  • 1. 06. 2016 09:19:00
  • Nazaj

Zbiranje koristnih odpadkov (steklo, papir ter plastična in kovinska embalaža)

Na območju Občin Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika imamo 201 ekološki otok oziroma zbiralnico. To so ekološke točke, na katerih zbiramo koristne odpadke, kot so steklo, papir in embalaža (plastična in kovinska). V občini Vrhnika je 135 zbiralnic (120 občanov na zbiralnico),  v občini Borovnica 37 (113 občanov na zbiralnico) in v občini Log - Dragomer 29 (121 občanov na zbiralnico). Skupaj imamo 654 zvonastih zabojnikov s prostornino 1,8 m3 (201 kos za steklo, 202 kosa za papir in 251 kosov za embalažo) in 21 zvonastih zabojnikov s prostornino 3,2 m3 za papir. Na lokaciji posamezne zbiralnice so postavljeni najmanj 3 zabojniki ustreznih dimenzij in oblik. Skupna prostornina vseh zabojnikov na ekoloških otokih je 1.244.400 litrov. Ob zabojnikih na ekoloških otokih so nameščene obvestilne table. Na obvestilnih tablah so napisani pomembni podatki, ki jih morate občani poznati za pravilno ločevanje odpadkov.


Nujno OPOZORILO
Prosimo, da koristne odpadke ODLAGATE V ZABOJNIKE, namenjene za določeno vrsto ločenih frakcij, ZLOŽENO ali STRGANO, in ne tako, kot je vidno na fotografiji.

 

 


Dogaja se, da stojijo poleg praznega zabojnika za steklo polne vreče ali zaboji steklenic in kozarcev, pa tudi vreče, polne plastenk. In to še ni vse. Gore kosovnih odpadkov, gradbenega materiala in celo nevarni odpadki nikakor ne spadajo na ekološki otok. Na nekaterih lokacijah vsak dan videvamo neurejen prostor, namenjen oddajanju stekla, papirja in plastične in kovinske embalaže. Nastajajo črna odlagališča, ki so zelo moteča za okolico, predvsem pa za občane, ki živijo blizu ekološkega otoka.
Vzemite si čas in koristne odpadke razvrstite v zabojnike, ki so jim namenjeni. Ekološki otok zapustite čist in urejen, kajti vsako vaše dejanje vpliva na okolje. Stroške čiščenja onesnaženih ekoloških otokov plačujejo Občine Borovnica, Log - Dragomer in Vrhnika iz proračuna. Ta sredstva bi občine sicer namenile za druge koristne projekte.


Skrbimo za čistočo in urejenost ekoloških otokov, zabojniki naj bodo dostopni!








 

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si