Novice

V Državnem zboru razstava Ponovna uporaba predmetov v smislu varovanja okolja, spodbujanja ustvarjalnosti in ozaveščanja

  • 14. 11. 2016 13:16:00
  • Nazaj

Ozaveščanje je spreminjanje zakoreninjenih miselnih vzorcev, ki si jih je posameznik oblikoval od prvih dni svojega življenja in so posledica vzgoje, medijev, družbe ter številnih drobnih dejavnikov, ki vplivajo na mnenje posameznika. Ob prihajajočem evropskem tednu zmanjševanja odpadkov (21.– 28. 11. 2016) nas Komunalno podjetje Vrhnika z razstavo ponovne uporabe in preoblikovanja starih predmetov opominja na pomen trajnostnega bivanja in na nujnost zmanjševanja odpadkov, saj smo desetletja dolgo živeli na račun ekološkega dolga.

Občine Vrhnika, Borovnica in Log - Dragomer so se leta 2014 kot prve slovenske občine pridružile evropski mreži lokalnih skupnosti na poti do življenja brez odpadkov (Zero Waste) in je tozadevno zgled številnim lokalnim skupnostim doma in v tujini. Projekt DEPO povezuje krožno gospodarstvo, trajnostni razvoj, ločeno zbiranje, ponovno uporabo, preoblikovanje starih predmetov ter ustvarjanje novih, zelenih in samovzdržnih delovnih mest. Dejavnost projekta tako združuje vse aktivnosti, ki bogatijo življenje v kraju in ustvarjajo dodano vrednost ter nova delovna mesta. V okviru projekta od aprila 2015 v središču Vrhnike deluje tudi trgovina rabljenih in preoblikovanih predmetov.

Razstavo, ki prikazuje, da odpadki niso nujno nekaj umazanega, temveč so lahko tudi še kako uporabna surovina, si je mogoče ogledati v preddverju velike dvorane Državnega zbora od ponedeljka, 14. novembra, do vključno petka, 18. novembra 2016. Ogled razstave v Državnem zboru je mogoč ob delavnikih, v uradnem času od 9. do 15. ure, razen v času sprejemov in drugih organiziranih dogodkov. Posamezni obiskovalci si razstavo lahko ogledajo brez predhodne najave, skupine pa morajo svoj prihod predhodno napovedati Službi za odnose z javnostmi (obiski@dz-rs.si).  Za vse obiskovalce je obvezen varnostni pregled.

Fotografije razstave si lahko ogledate tukaj

Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si