Novice

Pasji WC-ji – bonton in zdravje z roko v roki

  • 12. 08. 2015 11:40:00
  • Nazaj

Svoje uporabnike redno opozarjmo na uporabo pasjih WC-jev (WC HOW). Kljub temu pa sem ter tja še vedno dobimo klice razburjenih občanov, kar priča o tem, da nekaterim  preprosto ni mar, kje njihov ljubljenček opravi veliko potrebo. Čeprav je pasjih WC-jev najbrž res premalo, bi moral imeti vsak lastnik psa na sprehodu s sabo vrečke za pasje iztrebke, ki naj bi jih, če v bližini ni pasjega WC-ja, odvrgel v črni zabojnik za nekoristne odpadke.
Zavedati se moramo, da je pobiranje pasjih iztrebkov del osnovnega bontona lastnika oziroma vodnika psa. Pri pobiranju iztrebkov ne gre le za estetski, ampak tudi za zdravstveni vidik, tako nas kot naših ljubljenčkov oziroma vseh, ki z nami sobivajo. Nihče od nas si ne želi pasjega iztrebka na čevljih, obleki ali v svojem domu, še manj pa si želimo bolezni, ki se tako prenašajo (na primer okužba z glistami ali trakuljo).
Pomembna navodila:
•    pasje iztrebke odložite v PVC-vrečko, ki mora biti zavezana;
•    zavezano vrečko odložite v odprtino WC HOV-a;
•    vrečk s pasjimi iztrebki ne odlagajte v koše, ki so namenjeni običajnim odpadkom na avtobusnih postajališčih, pa tudi v zabojnike, ki niso vaši, ne;
•    vrečke v WC HOV-u so namenjene izključno za pasje iztrebke (pogosto se dogaja, da kršitelji vzamejo kar cel paket vrečk);
•    nujno je treba pobrati pasje iztrebke tudi na zelenicah in travnikih!

Bodite skrben lastnik svojega ljubljenčka in opozorite na pravilno ravnanje tudi tiste, ki ne upoštevajo naših navodil.

Pa še kot zanimivost:
Pasji in mačji iztrebki niso primerni za kompostiranje, saj se v okolju ne razgradijo, poslabšajo kakovost komposta in vsebujejo nevarne snovi.


Share

Kontakt

Javno podjetje Komunalno podjetje Vrhnika, d. o. o.

Pot na Tojnice 40
1360 Vrhnika
T: 01 750 29 70
E: info@kpv.si